Sem Julia. Že od nekdaj obožujem stopala, predvsem zdrava in svobodna.

Sem Nemka, ki si je dom in družino ustvarila v Sloveniji. Verjamem v pomen lokalnih skupnosti in povezovanja med ljudmi ter spoštovanje in prizadevanje za ohranjanje narave – to me vodi v vsakdanjem življenju in tudi pri delu s čevlji – da z njihovo proizvodnjo ne bi povzročali toliko smeti in onesnaževanja.

V šoli me je navduševala nenavadna kombinacija – matematike in umetnosti, in pri izdelavi čevljev, zdaj lahko združujem oboje.

Zgodba o bosonogih čevljih

Spominjam se, da sem že kot deklica rada hodila bosa in v tankih čevljih. Pri 23 letih sem spoznala bosonogo obutev nemške znamke Leguano, ki me je takoj navdušila. V eni izmed njihovih trgovin sem potem nekaj časa delala kot prodajalka. Bosonogi čevlji so me prvotno prepričali zaradi dveh razlogov: imela sem platfus, pri katerem popusti nožni obok. Ko pa sem začela nosit bosonoge čevlje, so se mišice okrepile in nožni obok se je dvignil. Druga težava, ki je prav tako izginila z nošenjem bosonogih čevljev je bila “pokanje” v kolku, zaradi česar sem ugotovila, da bosonoga obutev res vpliva na celo telo. Pri bosonogih čevljih me tudi navdušuje, da imam prostor za prste in fleksibilen podplat, skozi katerega lahko čutim tla.

Svoje podjetje sva s partnerjem odprla leta 2016. Na Bledu imava trgovinico, v kateri prodajava bosonogo obutev Leguano – https://www.leguano.si

Pisala se je zima leta 2018, ko sem ugotovila, da za svojega sina, ki ima v sprednjem delu zelo široko nogo, ne morem najti primernih zimskih bosonogih čevljev. In tako sem se odločila, da mu jih zašijem sama. To je bil moj prvi par bosonogih čevljev. Od takrat naprej obema otrokoma naredim večino čevljev sama, kmalu pa so se name obrnili tudi drugi, včasih zaradi raznih deformacij stopal, včasih pa preprosto zato, ker bi radi kvalitetne bosonoge čevlje po meri.

Z vsakim parom se naučim kaj novega in iščem načine, kako narediti čevelj še boljši, še bolj prijazen nogi, človeku, živalim in naravi.

Navdihuje me misel, da nobena noga ni enaka drugi, zato si prav vsaka zasluži unikaten, po meri narejen čevelj.